Schip Ahoy!

  Portaal van Vlaanderen

button scrolling

Schip Ahoy!

Schip Ahoy! is een jeugdarrangement, dat speciaal is samengesteld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Stap eens binnen bij het Portaal van Vlaanderen en begin aan een bijzondere ontdekkingstocht. Ben jij een sluiswachter in de dop? Leer hoe de sluizen werken en behaal je diploma tijdens het interactieve sluiswachter spel!
Deze middag ontdek je verder alles over het verschil tussen zoet en zout water en kun je de botresten bekijken van een wolharige mammoet die hier miljoenen jaar geleden leefde. Stel je eens voor, een mammoet in Terneuzen! Deze imposante botten zijn gevonden tijdens de bouw van de al even imposante Nieuwe Sluis. We vertellen je er alles over!

Leuk is ook dat je zelf aan de slag gaat en sleutelhanger leert maken in de vorm van een scheepsknoop. Zo lijk je bijna een echte kapitein! En om je te laten ervaren hoe groot de schepen in de sluizen zijn, maak je ook nog eens een ritje over het sluizencomplex!  Kortom; leuk en leerzaam gaan bij het Portaal op een unieke maritieme manier samen!

 

Data

De data waarop het jeugdarrangement ‘Schip Ahoy’ plaatsvindt zijn:

* woensdag 14 februari 2024
* woensdag 1 mei 2024
* woensdag 17 juli 2024
* woensdag 7 augustus 2024
* woensdag 23 oktober 2024

Groepen vanaf 10 personen kunnen in overleg ook andere data reserveren.

Duur

09.00– 12.00 uur

Tarieven en Reserveren

Het jeugdarrangement Schip Ahoy kost € 10,50 per kind. Dit is inclusief het ritje met de trein over het sluizencomplex. De treinrit voor volwassenen kost € 7,50 per volwassene.

Tot 10 personen kunt u met deze knop reserveren.

OF BEL
+31(0)115 616268

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatiecentrum
Parkeren
Openingstijden