RouTerneuzen

  Portaal van Vlaanderen

button scrolling

RouTerneuzen

Het sluizencomplex vormt het kloppend hart van maritiem Terneuzen. Maar ook de omgeving van deze bijzondere havenstad is je bezoek waard. Dit arrangement biedt waterratten en landrotten de mogelijkheid om vérder te kijken. Laat je verrassen door de natuur en ontdek dat het water nooit ver weg is.

Je start deze middag bij ’t Zusje Terneuzen. Daar kies je zelf twee gerechtjes van de tapaskaart, inclusief een non-alcoholisch drankje en tafelwater. Na afloop begin je aan de fraaie route naar het westen op jouw geruisloze e-chopper. Eerst maak je een korte tussenstop bij het Portaal van Vlaanderen en bezoek je het informatiecentrum. Hier draai jij aan de knoppen en leer je wat er in de sluizen en havens gebeurt. Met een interactieve tentoonstelling nemen we je mee in verleden, heden en toekomst. Die toekomst is rooskleurig, zéker gelet op de bouw van de Nieuwe Sluis. Een kop koffie of thee is inbegrepen.

Vervolg je route langs de Braakman, een voormalige zeearm van de Westerschelde, en het Braakmanbos. Richt je kompas naar het westen, zodat je kunt ‘aanmeren’ bij theetuin ’t Gemeentehuis in Biervliet. Dat wordt gegarandeerd een onvergetelijke tocht. Zéker omdat je in Biervliet ontvangen wordt met koffie, thee en verse, zelfgemaakte appeltaart. Aan het einde van de middag ga je voor anker bij ’t Zusje Terneuzen, de eindbestemming. Ongetwijfeld met een lading aan nieuwe kennis en ervaringen. 

Data

Dit arrangement kan geboekt worden van april t/m september.

Duur

12.00 – 17.00 uur

Tarieven en Reserveren

Het arrangement RouTerneuzen kost € 61,50 per persoon. Het maximaal aantal deelnemers is 14.
Wil je boeken? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@portaalvanvlaanderen.nl

OF BEL
+31(0)115 616268

 

 

 

 

 

 

Informatiecentrum
Parkeren
Openingstijden