ontdek het sluizencomplex

  Portaal van Vlaanderen

button scrolling

Ontdek van Sluizencomplex

Zijn die schepen nu zo groot of zijn wij zo klein? Op het sluizencomplex in Terneuzen vergaap je je aan megaschepen. Hier ontdek je pas echt hoe groot schepen zijn! Je ziet de bemanning hard werken en op het achterschip wappert de vlag. Welke lading zou erin het schip zitten? Natuurlijk passeren er ook binnenschepen. Zij vervoeren hun ‘droge’ en ‘natte’ ladingen naar Sas van Gent, Zelzate of Gent. Weet je bijvoorbeeld dat de vracht van een standaard binnenvaartschip gelijk staat aan 120 vrachtwagens?

Onze gids neemt je mee naar het sluizencomplex en vertelt je alles over deze maritieme wereld. Hoe vaar je veilig vanaf de Westerschelde naar Gent? Hoe loodsen we schip door een sluis en hoe werkt dat schutten van schepen nu eigenlijk? We nemen een kijkje in de 18 meter diepe brugkelder en natuurlijk bezoeken we het uitkijkpunt op de sluizen. Daar zie je hoe hard gewerkt wordt aan de bouw van de Nieuwe Sluis. Deze sluis wordt net zo groot als de sluizen in het Panamakanaal: 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep!

Duur

1,5 uur

Tarieven en Reserveren

Volwassenen: € 11,40 (incl. 5 % groepskorting)
Kinderen: € 7,60 (incl. 5 % groepskorting)

Natuurlijk kun je jullie bezoek aan het Portaal van Vlaanderen starten met koffie/thee met een Zeeuwse bolus. Ook een lunch is mogelijk, evenals een afsluitende borrel met bittergarnituur. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Vanaf 10 personen en meer kunt u via deze knop reserveren.

OF BEL
+31(0)115 616268

 

 

 

 

Informatiecentrum
bereikbaarheid
Openingstijden