Dagje portaal van vlaanderen

  Portaal van Vlaanderen

button scrolling

Dagje Portaal van Vlaanderen

Schip ahoy! Met deze roep werden vroeger schepen begroet. Nu begroeten we je graag in Terneuzen, de stad die verbonden is met de Schelde, de sluizen en de scheepvaart. Al in de 14e eeuw staat Ter Nose op de kaart. Nu is het sluizencomplex een belangrijk knooppunt voor de internationale scheepvaart.

Stap op het treintje en laat je verrassen door onze (maritieme) verhalen. Onze gids kent de maritieme geschiedenis van de stad. Tijdens een wandeling maak je kennis met het oude centrum van Terneuzen. Terugkomen kan later altijd nog, terrasjes genoeg! Op de imposante sluizen zie je gigantische schepen van heel dichtbij. Kun je ze aanraken of lijkt dat maar zo? Het schutten van de schepen is een vak apart. Weet jij wat er gebeurt? Eenmaal op het water ervaar je de kracht van weer en wind. Schepen passeren je rakelings. Je hoort de motoren ronken en voelt het water opspatten. Heb je zeebenen of wil je toch liever vaste grond onder je voeten?

Dit arrangement bestaat uit:
– Rondleiding sluizencomplex
– Rondvaart
– Maritieme wandeling

Duur

4,5 uur

Tarieven en Reserveren

Volwassenen: € 34,00 (incl. 20 % groepskorting)
Kinderen:
€ 22,40 (incl. 20 % groepskorting)

Natuurlijk kun je jullie bezoek aan het Portaal van Vlaanderen starten met koffie/thee met een Zeeuwse bolus. Ook een lunch is mogelijk, evenals een afsluitende borrel met bittergarnituur. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Vanaf 10 personen en meer kunt u via deze knop reserveren.

OF BEL
+31(0)115 616268

 

 

 

 

“Indrukwekkend en impressionant hoe een brug functioneert. Wij hebben genoten!”.

Informatiecentrum
bereikbaarheid
Openingstijden