North Sea Port profiteert van fusie: in eerste jaar 26,4 miljoen winst

Bron : www.omroepzeeland.nl ; 1 juli 2019

North Sea Port heeft vorig jaar een winst behaald van 26,4 miljoen euro. Het netto-resultaat van de gefuseerde havens van Gent en Zeeland Sea Ports ligt daarmee 6,5 procent hoger dan in 2017 (als de fusiehaven toen al had bestaan).

Het positieve resultaat in het eerste jaar van het bestaan van de fusiehaven is mede te danken aan een daling van de operationele kosten. Die zijn door de fusie twee procent gedaald en kwamen vorig jaar uit op vijftig miljoen euro.

In de toekomst nog beter

Voor de toekomst verwacht North Sea Port nog betere cijfers. Dat is gebaseerd op een 'gestage stijging' van de grondomzet door concessies en erfpachten, van het volume aan goederenoverslag en van de omzet. De eerste maanden van 2019 laten ook zien dat de positieve resultaten zich vooralsnog verder zetten, al blijft de toename van de overslag en omzet achter ten opzichte van 2018.

North Sea Port is het grensoverschrijdende havengebied dat 60 kilometer lang is. Het gebied strekt zich uit van Vlissingen over Terneuzen in Nederland tot 32 kilometer landinwaarts naar het Vlaams/Belgische Gent.

Eerder vandaag werd ook bekend dat Diederik Samsom de nieuwe voorzitter van de toezichthoudende raad van North Sea Port wordt.

300_north-sea-port-foto-omroep-zeeland_1_juli.jpg

North Sea Port (foto: Omroep Zeeland)Realisatie: TiDi Graphics