Maritieme wandeling

  Portaal van Vlaanderen

button scrolling

Maritieme wandeling

Natuurlijk hoef je het water niet op om onze maritieme wereld te ontdekken. Terneuzen heeft van oudsher een band met het water. Het verhaal van de Vliegende Hollander is misschien ons bekendste verhaal, maar er is nog zoveel meer te vertellen. Zo verbinden we verleden, heden en toekomst met elkaar.

Bij het Portaal van Vlaanderen stap je in op onze trein. Deze brengt je bij de Scheldeboulevard. Hier zie je grote containerschepen langzaam aan je voorbij glijden. Ze brengen hun imposante vrachten van en naar Antwerpen. Op sommige schepen passen wel vier voetbalvelden aan containers! En die lading gaat ook nog eens flink de hoogte in. 

Ken je de scheepspottersplek op de westpier al? De oceaanreuzen die de Westerschelde passeren zijn daar van heel dichtbij te bewonderen! Verscholen achter de dijk ligt het oude centrum van Terneuzen. Struin op je gemak door de straten en luister naar onze gids die je meeneemt in de maritieme geschiedenis van onze ‘Scheldestad’.

Duur

1,5 uur

Tarieven

Volwassenen:  € 11,40 (incl. 5 % groepskorting) 
Kinderen: € 7,60 (incl. 5 % groepskorting)

Natuurlijk kun je jullie bezoek aan het Portaal van Vlaanderen starten met koffie/thee met een Zeeuwse bolus. Ook een lunch is mogelijk, evenals een afsluitende borrel met bittergarnituur. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Vanaf 10 personen en meer kunt u via deze knop reserveren.

OF BEL
+31(0)115 616268

 

 

 

 

Informatiecentrum

Parkeren

Openingstijden