De Nieuwe Sluis Terneuzen

300_logo_nieuwe_sluis.png

“De Nieuwe Sluis Terneuzen is een imposant project waar we onze bezoekers graag over vertellen”

Arie de Bode 


Bestuursvoorzitter haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen

"Het Portaal van Vlaanderen is een toeristisch haveninformatiecentrum. Al ruim twintig jaar zijn we te vinden op het sluizencomplex in Terneuzen. Sinds 2010 op een nieuwe locatie met nog meer ruimte om iedereen te informeren over de imposante sluizen, drukke scheepvaart, havens en havenbedrijven in de Kanaalzone. In totaal houden veertig vrijwilligers het 300_arie.jpgPortaal draaiende. Jaarlijks bezoeken ruim 8.000 mensen ons centrum, mede dankzij de vele toeristische arrangementen die we aanbieden. Denk aan een rondleiding over het sluizencomplex met een bezoek aan de brugkelder en portaaltoren, een stadstoer met het toeristentreintje, een maritieme fietsroute of een rondvaart over het kanaal. Maar ook scholieren krijgen bij ons informatie over het werken in de haven.

De Nieuwe Sluis Terneuzen is een imposant project op maritiem gebied waar we natuurlijk aandacht aan moeten en willen besteden. Informatie over de planuitwerkingsfase en een kaart van het project zijn daarom nu al te vinden in ons centrum. Onze gidsen staan te popelen om alle bezoekers straks tijdens rondleidingen over de aanleg van de grotere sluis te kunnen vertellen. Op dit moment informeren ze bezoekers al over de huidige fase van het project. Vanuit het informatiecentrum van de Sluiskiltunnel geven onze gidsen ook rondleidingen over de aanleg van de tunnel en dat bevalt ze goed.

Het Portaal van Vlaanderen is gevestigd op de plek waar na de aanleg van de nieuwe sluis in 2021 een groot zeeschip zal varen. We hebben dus een nieuw onderkomen nodig. Onze wens is een plek op het sluizencomplex wellicht in combinatie met het nautisch centrum van de nieuwe sluis. Samen kunnen we elkaar versterken en de bezoekersaantallen misschien wel verdriedubbelen. De bouwplaats van zo’n imposant project wil iedereen wel een keer bezoeken. Met aparte open dagen of bouwarrangementen kunnen we hierop inspelen. We hebben hierover al contact met de projectorganisatie. De plannen zijn nog in een erg pril stadium. Hopelijk kunnen we daar tegen die tijd handen en voeten aan geven."

Voor meer informatie klik hier

         Realisatie: TiDi Graphics